Creatieve Markt

Op zaterdag 7 april organiseren het Witte Kerkje en MJ atelier een Eigenwijze & Eigentijdse creatieve markt. Tijdens dit evenement willen we kleine creatieve ondernemers en particulieren podium geven om hun passie te delen, kunsten te tonen...


Lees meer...

Laureaten Expositie

Stel je eens voor:


Je oude rimpelige handen omklemmen een kop koffie
Niet wetend wat je ermee moet

Als je met mevrouw...


Lees meer...

Laureaat!

Met trots kan ik laten weten dat ik laureaat ben geworden van het keramiekatelier van het IKO. Een prachtige bekroning op mijn afstudeerwerk!

Op 26 juni...

Lees meer...

Afstudeerwerk IKO - Dementie en het verlies van identiteit

'Stel je eens voor dat de herinneringen van het leven wat je hebt geleid enkel nog bestaat uit fragmenten; onsamenhangend.
Dat je delen ervan kwijt bent en je niet meer goed weet wie je nu eigenlijk bent...... dat je de grip op de werkelijkheid begint te verliezen'.

Lees meer...

Beoordeling jaarwerk IKO

Zoals beloofd: wat vonden de vakjury en mijn leraressen van mijn 4e jaarswerk.

Allereerst moest er een tekst bij mijn werken gemaakt worden aan het begin van het schooljaar en die van mij was als volgt:

'een patroon bestaat uit een herhaling van eenvoudige eenheden of ontstaat uit een herhaalde toepassing van dezelfde regels'

"Er leeft een spinnetje in mijn buitenspiegel van mijn auto. Elke nacht maakt hij voor mijn spiegel een web (en elke ochtend haal ik hem weer weg...)."

Zo begon in eerste instantie mijn verhaal over wat ik dit jaar wilde maken. Ik zag een patroon, lijnen die een sterk geheel vormden, lege ruimtes die ontstonden. Het fascineerde me dat telkens wanneer ik het web weghaalde, ik een andere vorm kreeg.

Patronen zag ik opeens overal. Ik las ook een boeiend boek over de geometrie van het leven. Mijn verwondering over het feit dat ons hele leven uit patronen bestaat, wil ik weer gaan geven. Ik wil laten voelen dat patronen voor stabiliteit zorgen, dat het orde maar ook dynamiek brengt en dat het mij diep in de ziel raakt. Vooral opengewerkte en organische patronen fascineren me, ze zijn luchtig en verfijnd. Licht kan door het patroon vallen en de schaduw zorgt voor herhaling van het patroon. Daarbij krijgt de leegte zelf ook weer een vorm.


Met deze introductie en natuurlijk mijn opstelling van het werk moest de jury het doen. En dit is wat ze ervan vonden:


"Interessant werk, gevoelig en poetisch. Mooie presentatie, ook goed dat je de wand mee benutte. Het gaat hier om een collectie van verschillende interpretaties maar juist de verschillen zijn de sterkte. Een speels en boeiend experiment waarbij je veel verschillende terreinen onderzocht. Het levert diverse objecten op met telkens een verschillende gevoelswaarde. De werken hebben een ziel, zijn intrigerend en vragen fantasie van de toeschouwer. De werken opgebouwd met de draadjes zijn technische hoogstandjes. De netvorm met deels wit glazuur is opvallend goed. Hier heb je vorm, levendigheid en oppervlaktecontrast goed samengebracht.".

De ballonvorm vonden ze niet zo sterk, dit vonden ze teveel op een ballon lijken en miste daardoor ziel.

Mijn leraressen waren ook positief. Een kleine greep van wat zij zeiden:

"De werken vragen om geconcentreerd te kijken en bezitten poetische kwaliteiten en hebben een mysterieuze beeldtaal. Wat je bereikt hebt in sommige stukken vroeg veel geduld, nauwgezetheid en technische vaardigheden. Verder is het belangrijk om bij het ruimtelijk maken, aandacht te hebben voor gevoelige vormen die wat aan de verbeelding overlaten.

Je hebt een grote verscheidenheid aan structuren en patronen gevonden en het is juist het samengaan van die verschillen die het totaal van je werken zo boeiend maakt. Zonder die enorme varieteit zou dit project het gevaar kunnen lopen een saaie serie te worden. Maar dat is het nu niet-integendeel: je blijft kijken en ontdekken".

Lees meer...

IKO tentoonstelling 2013

Aan elk eind van een schooljaar organiseert de kunstacademie in Hoogstraten, België een tentoonstelling waarbij elk atelier op een mooie manier laat zien wat er dat jaar gepresteerd is...


Lees meer...

Van Horen Zien in Dordrecht

Een aantal werkstukken en sieraden van mijn hand staan bij een hippe winkel in Dordrecht. En hoewel ik geen Dordtenaar ben, is Van Horen Zien er van Dordtenaren voor Dordtenaren en iedereen die ook maar een beetje nieuwsgierig is naar...


Lees meer...

Keramiekmarkt Maaseik 2012

Zondag 24 juni was het dan zover; de keramiekmarkt in Maaseik! De weersverwachtingen waren absoluut niet goed; heel de dag regen en een harde wind. Gelukkig trotseerden toch nog heel...


Lees meer...

City Art Fair Dordrecht en Keramiekmarkt Dordrecht 2011

In de zomer van 2011 deed ik mee aan de City Art Fair Dordrecht, een initiatief van...


Lees meer...

Succesvolle Opendeurdag IKO

Op zaterdag 6 februari 2010, de landelijke ‘Dag van het kunstonderwijs’, opende IKO (kunstacademie Hoogstraten) haar deuren voor het publiek.

Het was de allereerste keer dat...    

Lees meer...

Kunststad Dordrecht

Momenteel kan je mijn werk zien in de kunstwinkel van Jim Worung in Dordrecht.

Lees meer...

Stichting Kinderdroomwens veilt werk

6 november 2008 heeft mijn werk een mooi bedrag opgeleverd voor Stichting Kinderdroomwens.

Kinderen kunnen de mooiste dromen hebben. En ook de mooiste wensen. De ene gaat in vervulling, de ander niet. Er blijven altijd dromen en wensen over. Niet erg, want wat is nu mooier dan een mooie droom.

Sommige kinderen gun je een mooie droom die wél uitkomt. Of een wens die wél in vervulling gaat. Kinderen die in hun jonge leven al een heel ingrijpende ervaring achter de rug hebben. Bijvoorbeeld: Ze hebben een ongeluk gehad, zijn gehandicapt geraakt of hebben een ouder verloren - misschien wel allebei. Ze zijn mishandeld, verwaarloosd, misbruikt of lijden aan een langdurige of heel ernstige ziekte. Voor dergelijke kinderen zet Stichting Kinderdroomwens zich in. Tot de doelgroep behoren eveneens kansarme jongens en meisjes, zoals kinderen van vluchtelingen. Voor hen kan de vervulling van hun allermooiste droom een lekker duwtje bergopwaarts betekenen. Naar een iets gelukkiger toekomst.

Bij de activiteiten van Stichting Kinderdroomwens gaat kwaliteit voor kwantiteit. Van 'droomzoekers' wordt bij de voorbereiding van de droomwensvervulling verwacht dat ze er in gesprekken achter komen wat het kind bezig houdt om zo achter de diepere wens te komen die vaak achter een droom schuil gaat.

Lees meer...

Verkoop sieraden van keramiek

Op 28 oktober 2008 organiseerde Curves Breda (fitness voor vrouwen) een "Girls Night In" om geld bij elkaar te krijgen voor Pink Ribbon. Om een originele bijdrage hieraan te kunnen leveren, maakte ik diverse keramieken sieraden die door de 'girls' gekocht konden worden. Dit leverde een leuk bedrag op van zo'n € 30,- (alle kleine beetjes helpen). Curves Breda haalde op deze avond een bedrag op van € 1100,- en heel Curves Nederland kon Pink Ribbon € 56189,24 overhandigen!

Lees meer...