Stichting Kinderdroomwens veilt werk


6 november 2008 heeft mijn werk een mooi bedrag opgeleverd voor Stichting Kinderdroomwens.

Kinderen kunnen de mooiste dromen hebben. En ook de mooiste wensen. De ene gaat in vervulling, de ander niet. Er blijven altijd dromen en wensen over. Niet erg, want wat is nu mooier dan een mooie droom.

Sommige kinderen gun je een mooie droom die wél uitkomt. Of een wens die wél in vervulling gaat. Kinderen die in hun jonge leven al een heel ingrijpende ervaring achter de rug hebben. Bijvoorbeeld: Ze hebben een ongeluk gehad, zijn gehandicapt geraakt of hebben een ouder verloren - misschien wel allebei. Ze zijn mishandeld, verwaarloosd, misbruikt of lijden aan een langdurige of heel ernstige ziekte. Voor dergelijke kinderen zet Stichting Kinderdroomwens zich in. Tot de doelgroep behoren eveneens kansarme jongens en meisjes, zoals kinderen van vluchtelingen. Voor hen kan de vervulling van hun allermooiste droom een lekker duwtje bergopwaarts betekenen. Naar een iets gelukkiger toekomst.

Bij de activiteiten van Stichting Kinderdroomwens gaat kwaliteit voor kwantiteit. Van 'droomzoekers' wordt bij de voorbereiding van de droomwensvervulling verwacht dat ze er in gesprekken achter komen wat het kind bezig houdt om zo achter de diepere wens te komen die vaak achter een droom schuil gaat.